Με την Αιγίδα 

 

 

 

 

Παρακολουθήστε τις μαγνητοσκοπημένες εργασίες 
του Συμποσίου 02-03 Μαρτίου 2013.

Περιλήψεις Εργασιών Συμποσίου (GR & EN)Δημοσιότητα & Φωτογραφικό Υλικό


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Μετά από μια πορεία πλέον των 10 ετών στην έρευνα στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχω τη μεγάλη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να σας προσκαλέσω στο 1ο Θεματικό Συμπόσιο με τίτλο «Η Συμβολή Γονιδιακών Αναλύσεων στην Προδιάθεση, Διάγνωση Πρόγνωση και Ορθή Φαρμακολογική Προσέγγιση Ασθενειών», που θα πραγματοποιηθεί στις 02-03 Μαρτίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο «Αριστοτέλης» του Τμήματος Φυσικής στην Πανεπιστημιόπολη Ζωγράφου.

 

Μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς ανακαλύψεις και την πρόοδο στις μοριακές  τεχνολογίες, η κλινική εφαρμογή της γενωμικής και της φαρμακογενωμικής εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση, που οφείλεται στην ανεπαρκή πληροφόρηση και εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας καθώς και στην μη ενσωμάτωση γονιδιακών και φαρμακογονιδιακών αναλύσεων στις λίστες των ιατρικών πράξεων.

 

Σκοπός του Συμποσίου είναι η ανταλλαγή απόψεων και ο εμπλουτισμός των γνώσεων όλων μας αλλά και η ενημέρωση των φαρμακοποιών, κλινικών φαρμακοποιών, ιατρών όλων των ειδικοτήτων, βιολόγων, γενετιστών, νοσηλευτών, κλινικών διαιτολόγων καθώς και άλλων επαγγελματιών υγείας για καινούριες μεθοδολογίες που θα μας φέρουν πιο κοντά στην εξατομικευμένη θεραπεία: τις γονιδιακές αναλύσεις.

 

Ελπίζω ότι θα τιμήσετε το Συμπόσιο με την ενεργό συμμετοχή σας. Η παρουσία σας θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του και θα αναδείξει τη δυναμική αλλά και το όφελος που μπορούν να αποκομίσουν οι ασθενείς μας από τις γονιδιακές αναλύσεις. Από την πλευρά μου θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την αρτιότερη οργάνωσή του και τη φιλοξενία σας.

 

 

Με εκτίμηση

 

Δρ. Νικόλαος Δρακούλης, ιατρός
Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας
Τομέας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας
Τμήμα Φαρμακευτικής
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ
τελευταία ανανέωση 28/02/2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

SYMPOSIUM AGENDA

Μοιράσου το

 

 

 

Εργαστηριακές αναλύσεις που παρουσιάζονται στο 1ο Θεματικό Συμπόσιο πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία της εταιρείας Genomed 

Χορηγοί Επικοινωνίας

 

Χορηγοί/Εκθέτες